Iedere dag kun je zelf de mooiste knol uit de grond trekken, aan de hand van een simpel oogstsysteem met vlaggetjes. Ook als er niemand is. Betalen doe je bij de keet, in de daarvoor bestemde brievenbus. Iedereen die dat wil en kan, mag meehelpen met het onderhoud van de tuin. Helpers oogsten gratis.

Het oogstsysteem

cof

Daar waar vlaggetjes bij de bedden staan, mag je oogsten. Waar geen vlaggetjes staan, oogst je niet. Op de website verschijnt wekelijks een overzicht van de te oogsten groenten, fruit en kruiden, zodat je van te voren kunt zien wat je kunt verwachten.

Denk aan het volgende:
-bij de keet hangen oogstvorken en oogstmessen; na gebruik weer terughangen svp
-laat het oogstafval gewoon op de tuin achter (voor compostering)
-niet op de plantbedden lopen
-geen honden op het terrein
-niet op het aangrenzende weiland lopen

Betalen

De kosten van onze ecologische groenten, kruiden en fruit houden we zo laag mogelijk. De betaling kan in de brievenbus in de keet gedeponeerd worden. Er staat een weegschaal voor het afwegen van je oogst.

Kool- en kropgewassen (sla, andijvie etc):  € 0,75 per stuk
Bonen, worteltjes, bietjes, prei etc:  € 0.75 per 300 gram
Kruiden € 0,75 per bosje
Aardappelen € 1 per kilo
Bloemen € 2,50 per bos

Meehelpen

Iedere zaterdagochtend (tussen 9:00u en 13:00u) onderhouden we met een groep mensen de tuin. Wie dat wil, kan komen helpen. Het maakt niet uit hoe vaak of hoe veel, elke inzet wordt gewaardeerd. Wil je structureel iets doen voor de tuin, meld je dan bij één van de vaste werkers of neem contact met ons op.

terug naar de home-pagina

klein